Culemborg Blues Editie 2017

Share Button

Station Luik

Share Button

La Chaudronnerie

Share Button

Le Chateau Rouge

Share Button

Een pareltje in Belgie, volgens de gegevens was alleen de buitenkant van dit Kasteel interessant. Echter bij de ronde in en door het kasteel vonden Alfons en ik dit een volwaardige urbex lokatie, voldoende te fotograferen en we hebben ons hier weer enkele uren vermaakt.

Klooster

Share Button

Klooster,

Een pracht lokatie in een belgisch stadje.

Station Raeren & Homburg

Share Button

1-10-2014

2 stations bezocht met oud spoor materieel. Voor de verandering een dag zonder regen, sterker nog met heel zon. Dit natuurverschijnsel, zon, hebben wij fotografen natuurlijk ook commentaar op. Te veel licht, te veel contrast etc, allemaal zaken waar wij als UrBex fotografen geen ervaring mee hebben.

Als je daar dan loopt te fotograferen vraag je je af waarom dat spul daar staat. Het onderstaande stukje, gevnden op internet verklaard het.

In de werkplaats van Rails et Traction zouden de locomotieven aangepast gaan worden voor inzet in Afrika. De locomotieven zouden onder andere voorzien gaan worden van smalspoordraaistellen. Door omstandigheden gaat de verbouwing niet door en gaat het bedrijf failliet. Sinds die tijd staan de locomotieven onaangeroerd in Raeren.

Agnus Dei Church

Share Button

kerk met aanliggend bejaardentehuis / verzorgingshuis

De kerkbankjes waren vlak voor ons bezoek verwijderd, het achterliggende complex, het bejaardentehuis, bestaat uit een flink aantal kleinere kamertjes. Met her en der nog een bed of een stoel. Er heeft een klein bandje gewoed maar hier is slechts een klein deel van het pand verloren gegaan. In een deel van het pand is het dak lek, met als gevolg dat dit deel instort.

Kasteel Miranda

Share Button

Een van de mooiste UrBex lokaties die ik bezocht heb. De natuurlijke afbraak gaat hier langzaam maar gestaag. Een zeer indrukwekkend kasteel.

Culemborg Blues editie 2015

Share Button

Bowling M

Share Button

Met Alfons Postma een dagje UrBex locaties bezocht bij onze zuiderburen. Ditmaal een verlaten bowling baan genaamd “Bowling M”. Gek genoeg stond hier de voordeur voor ons open, dus we hoefden niet opzoek naar een sinister achterdeurtje. Aan het einde van de shoot nog betrapt door een Franstalige Belg, gelukkig lag ik achterin plat op de baan, en heeft Alfons in zijn beste mond vol tanden frans (niks dus) uitgelegd…. waarop de Belg riep “Ah phooto” en liep vervolgens weg.

Koningsdag 2015 Tracktor pulling in het veld in Culemborg

Share Button

Vorig jaar hier tijdens koninginnedag hier zomaar verzeild geraakt. Dit jaar op koningsdag maar even kijken om een paar foto’s te schieten van dit event. Het is best grappig om die trotse boeren met dit geweld bezig te zien. Onze gemiddelde auto’s hebben veel meer vermogen dan deze trekkers. Het is een spel van grip en koppel om de kar zover mogelijk voort te slepen, je ziet dat de grote trekker banden geweld aangedaan wordt als de kar zich steeds meer verzet tegen de voortslepende trekker

Foto safari part V Grand hotel R

Share Button

Dag 2 van de Urbex safari. Een bezoek aan Grand Hotel R. In 1904 was dit het hotel voor de rijkste der aarde. Tegenwoordig is het voor urbexers met ballen. Het pand is zorgvuldig dichtgetimmerd echter heeft de natuur zijn werk gedaan en de achtergevel uitgebroken waardoor toegang eenvoudig lijkt. Dit pand wordt door de buren “bewaakt”, we zijn naar binnen geslopen en het enige geluid wat nog te horen was het klapperen van camera sluiters..

Foto safari part IV Route du Mons

Share Button

Een van de treurigste straten van Charleroi, enigsins opgevrolijkt door hier en daar wat kleur. Er was zelfs iemand die de boel op wilde vrolijken door zijn huis rood te schilderen. Het treinstation is gewoon in gebruik, het kapotte bankje wordt gewoonweg niet gerepareerd. De staat van dit station is bijna nog slechter dan de stations op de verlaten metro lijn. En aanplakken, ja daar ga je gewoon mee door tot er een centimeters dikke papiermachee klont op de muur zit, of tot het gebouw omvalt?

Foto safari part III De koeltoren

Share Button

Dag 2 van de foto Safari Charleroi. Een bezoek aan de koeltoren bij een elektriciteit centrale. Heb wel even tijd nodig gehad om uit te dokteren hoe dat ding gewerkt heeft, maar met een beetje nadenken vallen alle puzzel stukje op zijn plaats. Dit is een van de weinige lokaties waar iedereen min of meer dezelfde foto’s maakt. Dus hier ook wat meer van hetzelfde. Een lokatie die je toch even bezocht moet hebben.

Foto Safari Part 2 Metro Charleroi

Share Button

8 kilometer metro spoor in Charleroi waar nog nooit een trein of metro gereden. Alles van koper, behalve de bovenleiding die nog onder spanning staat, is gestript en gejat. Op de eerste stations verwacht je eigenlijk elk moment de metro, hoe verder je op de lijn komt hoe minder de stations afgebouwd zijn. Hier zijn toch wel een paar miljoentjes op stuk gegooid. De forenzen nemen hier echter nog steeds gewoon de bus, net zoals in 1980.

 

Foto safari part 1 Brouwerij Eylenbosch

Share Button

Leegstaande brouwerij bij onze zuiderburen. Ik zou zeggen je kan geen brouwerijen genoeg hebben maar deze staat al sinds 2001 stil.

Villa Emanuelle

Share Button

Mooie leegstaande villa met bijbehorende koetshuizen, staat bekend onder de schuil naam Zakspeed????, maar ook als Villa Emanuelle, je weet wel van de film… De zolder van deze Villa is zeer indrukwekkend, een huis op zich welke zich prima kan lenen als filmstudio.

Filature LCS

Share Button

Eindelijk weer eens een dagje urbexen met Alfons, deze lokatie stond hoog op ons lijstje dus we zijn heel blij dat we hem gevonden hebben. Filature LCS waar nog enkele weefmachines staan, sommige half gedemonteerd voor transport, andere nog ingespannen, of hoe dat ook mag heten. Prachtige machines met hun mechaniek, als ik daar in de rondte loop dan vraag ik mij af, hoe zou het hier geroken  hebben toen dit nog in bedrijf was, een combinaite van olie en stoffen? Hoe erg was het lawaai, volgens mij een gemeen hard geklik en geratel.

We zijn erg blij dat we deze lokatie hebben kunnen bezoeken op 20-2-2015

 

Garage APK

Share Button

En dan kom je in een showroom, niet met nieuwe auto’s, ook niet met modellen die een doorsnee gezin nu gaat halen. Hoe lang staat dit er al zo verlaten bij…  En toch is deze garage niet echt verlaten, er staat immers nog een Donkervoort onder een zeiltje. Maar wel bizar dat de rest dan zo blijft bestaan, en dan nog wel in Nederland.

 

The Office

Share Button

Kleine Urbex lokatie nabij een grote bekende. Deze is nog niet platgelopen en alles staat hier op scherp.

The concrete factory

Share Button

Een oude beton centrale in ons eigen landje, een overbekende lokatie waar je elke dag fotografen tegenkomt.

Culemborg Blues 2014

Share Button

Een paar foto’s van Culemborg blues 2014.

 

Prison Eleven

Share Button

Vriendenschaar

Share Button

Ik ben gevraagd om foto’s te maken van het damesvoetbal. Was leuk om te doen!

Villa Heil

Share Button

Villa Heil, een oude notaris woning met in de kelder het archief. De linkerkant van het huis is het dak lek, vloeren en tapijten zijn doorweekt, op de eerste verdieping verschijnen de eerste gaten al in de vloer.